AVEKKI esillä Kouvolan Sanomissa


AVEKKI-kouluttaja, turvallisuusalan opettaja Sampo Saarivirta kertoo Kouvolan Sanomien artikkelissa (14.12.2018)  esimerkkien kanssa muun muassa, kuinka AVEKKIn pääpainoa on aggression ehkäisyssä ja kuinka onnistuneella, kattavalla ennaltaehkäisyllä ja ennakoinnilla kärjistyneet tilanteet voidaan välttää kokonaan.
https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahella/d8f23a3f-2076-48e0-81c5-0f9a3137f831


Saarivirta kouluttaa muun muassa kouvolalaisia opettajia ja varhaiskasvattajia kohtaamaan aggressiivisia lapsia ja hallitsemaan aggressiota laajana ilmiönä. Vireyden hallinta, vuorovaikutus ja mahdollisten tilanteiden jälkiselvittelyn ovat tarkasti huomioitavia, ammatillisia asioita.

Lehtiartikkelissa paikallisen koulun erityisopettaja toteaa että kaikki koulun erityisopettajan suurin osa koulunkäynnin ohjaajista on osallistunut AVEKKI-koulutukseen, ja aggression ennakoinnin laaja ymmärtäminen on ollut parasta antia. Turvallisuuden tunne ja luottamuksen säilyminen ovat hyvin tärkeitä asioita.

--

Savonia-amkin AVEKKI-keskus on  on syksystä 2018 alkaen tarjonnut AVEKKI-kouluttajille täydennyskoulutusta, jotka kouluttavat AVEKKIa lasten ja nuorten kanssa työskenteleville; painotuksena on lasten ja nuorten aggression monien erityispiirteiden huomiointi.