AVEKKI kouluttajakoulutus ja Valtakunnalliset päivät 2020

AVEKKIa on kehitetty ja koulutettu jo 15 vuotta vastaamaan toimintatapamallina työn turvallisuuteen.

 

Vuoden 2020 kouluttajakoulutus muistetaan poikkeuksellisista olosuhteista koronan vuoksi. Koulutuksen viimeiset lähiopetuspäivät olivat lokakuun lopulla. Hyvin tärkeänä pidettiin sitä, että kattava lähiopetus kouluttajaksi kasvussa saatiin toteutettua: AVEKIn ymmärtäminen ja kouluttajaksi kasvaminen tapahtuu paljolti yhteisen vuorovaikutuksen, kokemusten ja palautteensaamisen kautta. Itsenäistä opiskelua unohtamatta.

Kuvassa vuorovaikutustilanne, jossa kouluttajat harjoittelevat onnistunutta tilanteenhallintaa. Toimiva, ennakoiva vuorovaikutus on usein avainasemassa turvalliseen työnsujumiseen.

AVEKKI II kouluttajakoulutus 3425 a

20 AVEKKI-kouluttajaa valmistuu loppuvuoden aikana. He työskentelevät ja kouluttavat AVEKKIa ympäri Suomea mm. ensihoito-, päivystyshoito- ja kehitysvammatyössä, perusopetuksessa, ammatillisessa koulutuksessa. 

Haku alkuvuodesta 2021 alkavaan AVEKKI-kouluttajakoulutukseen on käynnissä, katso tarkemmin täältä.

https://taydennys.savonia.fi/koulutukset/sosiaali-ja-terveysala

Marraskuun lopulla pidetyillä AVEKKI-kouluttajien valtakunnallisilla päivillä oli teemoina kouluttajat lisäsivät osaamistaan muun muassa aggressioteeman näkökulmista lasten kokemana ja lasten kanssa tehtävässä työssä. Niinikään opittiin lisää kriisin ymmärtämisen tärkeydestä AVEKKI-kouluttajana ja muista kouluttajille ajankohtaisista teemoista.
20201118 090503 resized


Kuvassa alla AVEKKI-kouluttaja TtT Kirsi Kauppila keskusteluttaa osallistujia liittyen tutkimukseensa lasten kiinnipidoista. Hänen tutkimuksensa lukuisine esimerkkeineen poiki oivalluksia ja keskustelua AVEKKI-toimintatapamallin osioista ja kokonaisuudesta.  

20201118 090544 resized